Europass – de ondersteuning bij grensoverschrijdende sollicitaties

De Europass biedt hulp en ondersteuning bij het solliciteren in het buurland.
Vijf gestandaardiseerde documenten zorgen voor een hogere transparantie en het makkelijker vergelijken van kwalificaties en competenties. De Europass ondersteunt op deze manier het grensoverschrijdende werken en leren in de Europese Unie, onafhankelijk ervan of u studeert, een opleiding volgt, een baan zoekt of al werkzaam bent als werknemer of freelancer.

Het Europass-portfolio bestaat uit vijf gestandaardiseerde en Europabrede uniforme documenten, die gratis in verschillende talen beschikbaar zijn:

  • – Europass CV
  • – Europass Certificaatsupplement – inhoud en kwalificaties van opleidingen begrijpelijk en vergelijkbaar in heel Europa
  • – Europass Taalpaspoort – Classificatie van talenkennis
  • – Europass Mobiliteit – documenteren van leer- en werkervaringen
  • – Europass Diplomasupplement – kwalificaties in het hoger onderwijs in heel Europa

Alle kwalificaties en competenties die in de loop van het leven zijn verworven, kunnen via de online editor worden gedocumenteerd. De Europass is vooral gebaseerd op daadwerkelijke levensomstandigheden en leerresultaten en niet zozeer op geformaliseerde onderwijstrajecten en studies.

Nadere informatie over Europass en de nationale Europass-centra, alsook betreffende het leren en werken in Europa, vrijwilligerswerk en uitwisselingsprogramma’s in Europa, vindt u via Cedefop, het Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding.

Verdere berichten

Evenementen

Hier finden Sie
Grenzinfopunke in Ihrer Nähe