Belastingspreekdag Nederlandse belastingen voor inwoners van Duitsland

Ondersteuning bij Nederlandse belastingaangifte

In samenwerking met de Nederlandse belastingdienst organiseert het GrensInfoPunt EUREGIO op 23 mei 2023 in Glanerbrug een speciale belastingspreekdag. Het gratis aanbod is gericht op in Duitsland woonachtige grensgangers.

Grensgangers hebben uiteenlopende vragen over hun belastingplicht: In welk land moet de belastingaangifte worden ingediend? Welke belastingfaciliteiten zijn er en is de hypotheekrente aftrekbaar? Herman Lammers, adviseur bij het GrensInfoPunt EUREGIO, weet: “De Nederlandse belastingaangifte kan voor Duitsers zonder voldoende kennis van de Nederlandse taal lastig zijn. Hier willen wij graag bij helpen.”

Bovendien hebben in Duitsland woonachtige werknemers die al hun inkomen in Nederland verdienen, doorgaans recht op belastingteruggave. Hulp bij het invullen van belastingaangiften wordt op 23 mei aangeboden door de Nederlandse Belastingdienst. Geïnteresseerde burgers kunnen ook algemene vragen stellen en moeten relevante documenten en eventueel hun persoonlijke DigiD meenemen naar de afspraak.

De spreekdag in het vergadercentrum Terhaar-sive-Droste, Gronausestraat 1258-1260 in Glanerbrug, begint om 10 uur en eindigt rond 16 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden en een afspraak maken is verplicht, dat kan via deze link.

Vragen over deze en andere evenementen kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder