‘Currywurst meets frikandel 2.0’ – virtuele banen- en informatiebeurs over werken in het buurland

Wie in de grensregio woont en op zoek is naar een (andere) baan, beperkt zijn zoektocht vaak tot het eigen land. Waarom eigenlijk? Het kan de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen aan de andere kant van de grens. Een virtuele banen- en informatiebeurs op 17 maart biedt hier de gelegenheid toe.

Na de succesvolle eerste editie van afgelopen jaar organiseren de Agentur für Arbeit Wesel, de Agenturen für Arbeit Coesfeld/Gronau, het Jobcenter Kreis Wesel en het Jobcenter Viersen en UWV dit jaar opnieuw een banen- en informatiebeurs.

Onder het motto ‘Currywurst meets frikandel 2.0’ krijgen Nederlanders en Duitsers op donderdag 17 maart van 10.00 tot 15.00 uur online een overzicht van de kansen en mogelijkheden in de grensregio.

De presentatie is in handen van Anouk Ellen Susan, die tevens diverse cultuurverschillen onder de loep zal nemen. De hoofdmoot van het evenement wordt gevormd door twee lezingen over de onderwerpen ‘Werken in Duitsland’ en ‘Werken in Nederland’. Deelnemers krijgen meer informatie over sociale zekerheid, belastingen of arbeidsrecht in het buurland. Ook vertelt een werkgever meer over zijn ervaringen met het in dienst nemen van grenspendelaars.

Daarnaast zijn adviseurs van de GrensInfoPunten, UWV en de Arbeitsagenturen aanwezig om vragen te beantwoorden.

Geïnteresseerden kunnen via deze link deelnemen aan de bijeenkomst.

Deelname is helemaal gratis.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder