Speciale ´Cross Border Taskforce Corona´ in leven geroepen voor grensstreek

Premier Laschet heeft een “Cross-Border Task Force Corona” in het leven geroepen.

Doel is om het grensoverschrijdend crisisbeheer tussen Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Nederland en België tegen het coronavirus te synchroniseren.
De taskforce moet de wederzijdse uitwisseling van informatie verbeteren, de activiteiten synchroniseren en kwesties van gemeenschappelijk belang voor het crisisbeheer verduidelijken. De Cross-Border Task Force Corona houdt regelmatig telefonische conferenties om te spreken over de te nemen grensoverschrijdende maatregelen.

Daarbij staat met name de situatie in de grensregio’s met betrekking tot het grensverkeer en de beschikbaarheid van bedden op de intensive care centraal. Eerder stuurden burgemeesters op initiatief van de Duitse Kreis Borken een brandbrief naar de Duitse regering dat de coronamaatregelen in het grensgebied gelijkgetrokken moesten worden. Dit om te voorkomen dat Duitsers bijvoorbeeld massaal de grens oversteken om te winkelen en Nederlanders de grens over rijden om te tanken.

Naast de Staatskanzlei van Noordrijn-Westfalen zijn deskundigen van verschillende ministeries van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en uit Nederland en België, de ministeries van Buitenlandse Zaken, de ambassades, de politie en de betrokken ministeries in de taskforce vertegenwoordigd. Ook vertegenwoordigers van de deelstaat Nedersaksen en de Duitse ambassades in Nederland en België nemen deel aan de taskforce.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder