GrensInfoPunt EUREGIO breidt aanbod uit

Vanaf februari houdt het GrensInfoPunt EUREGIO speciale digitale spreekuren voor ouders die in het ene land wonen en in het andere land werken en vragen hebben over Kinderbijslag, Kindgebonden Budget, Ouderschapsverlof, Kindergeld, Kinderzuschlag, Elterngeld en Elternzeit. Grensgangers kunnen hun vragen individueel stellen aan verschillende experts. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een afspraak maken is wel noodzakelijk.

Bij het GrensInfoPunt van de EUERGIO kan iedereen terecht met vragen over wonen, werken en studeren aan de andere kant van de grens. Voor vragen kan gebruik worden gemaakt van het contactformulier.

Vanaf deze maand komt daar dus een speciaal digitaal spreekuur bij, een speciaal spreekuur voor grensgangers met vragen over Kinderbijslag, Kindgebonden Budget, Ouderschapsverlof, Kindergeld, Kinderzuschlag, Elterngeld en Elternzeit. Kortom alles wat te maken heeft met kinderen in grensoverschrijdende situaties.

De medewerkers bij het GrensInfoPunt ontvingen signalen dat hier behoefte aan was. Tijdens een proefspreekuur, werd dit nogmaals bevestigd. Het is soms niet eenvoudig om uit te zoeken waar je recht op hebt als je in het ene land woont en in het andere land werkt. Hoe zit het dan met je rechten op Kinderbijslag in Nederland of Elterngeld in Duitsland? Wordt het Kindgebonden Budget uit Nederland gekort op Duits Kindergeld? Zeker met de kleine geboortegolf in verband met de coronapandemie, geen overbodige luxe om goed op de hoogte te zijn van de verschillende regels.

Aan dit spreekuur nemen experts van de verschillende instanties deel die ervaring hebben met grensoverschrijdende situaties: Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken), Elterngeldstelle van de Kreis Borken, Familienkasse Rheinland Pfalz (verantwoordelijk voor Nederland), het team Kinderzuschlag van de Familienkasse Nordrhein-Westfalen Nord en een adviseur van het GrensInfoPunt.

Grensgangers met vragen over deze onderwerpen krijgen de gelegenheid om individueel hun vragen aan de experts voor te leggen.

Deze digitale spreekuren worden gehouden op 24 februari, 23 maart en 28 april. Grensgangers met vragen kunnen hiervoor een afspraak maken via een email aan spreekuur@euregio.eu.


Voor vragen over andere onderwerpen kunt u gebruik maken van het online contactformulier.

Verdere berichten

Evenementen

Grensinfopunten in de buurt

Finder